Unikeko on tarua ja totta

Lapset kokoavat Uuno Unikeko -palapeliä Naantalin kaupungin laiturilla.

Nokosilla Naantaliin

Unikeko on suloinen etelässä asustava pörröhäntä, joka viettää päivästä 20 tuntia unten mailla. Ei siis ihme, että Uuno Unikeko käpertyi kerran nokosille puistonpenkillä lojuvan pehmoisen takin muhkeaan taskuun. Näistä makoisista nokosista seurasi kuitenkin suuri seikkailu, sillä herätessään Uuno huomasi matkanneensa takin mukana kauas pohjoiseen, aina Suomen Naantaliin saakka.

Uudessa kotikaupungissaan Uuno ystävystyy Sippe Silakan ja Möyhö-Maunon kanssa ja löytää kodikseen hylätyn linnunpöntön. Uunon ja kaverustensa monenmoisista seikkailuista saamme tulevaisuudessa lukea Uuno Unikeko-kirjoista. Uuno ilahduttaa meitä myös mm. palapeleissä ja makeisissa.

Unikeonpäivillä vai unten mailla?

Naantaliin tullessaan Uuno ei tiennyt kaupungin pitkistä Unikeko-perinteistä: uneliaita on herätelty kylpyläkaupungissa karnevaalimenoin jo 1800-luvulla. Nykyään valitaan joka vuosi vain yksi Valtakunnan Virallinen Unikeko. Hänet kipataan mereen suurin juhlallisuuksin heti aamutuimaan 27. heinäkuuta eli Unikeonpäivänä. Uuno ei tätä tosin ole vielä kertaakaan päässyt todistamaan: hänelle kun maistuu uni aina vähän pidempään.

Lue lisää Naantalin Unikeonpäivistä: naantalinunikeko.fi

Unikeko shop, Naantali, höyhen kivillä

KATSO

Some-sivulta ajankohtaiset kuulumiset!
Unikeko shop, Naantali, auringonlasku